Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

2. 12. 2019 18:16

Suroviny

Porce: 1 velká porce

Nutriční hodnoty

Energie6 101 kJ / 1 458 kcal
Bílkoviny44,42 g
Tuky64,40 g
Vláknina11,41 g
Cholesterol 52 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,43 g
Sacharidy169,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud nemáte černé olivy, ale jen zelené, tak dejte 4 lžičky. Chutná úplně jako profesionální pizza z pizzérie. Pokud nemáte černé olivy a sýr, tak se dá posypat houbovým kořením - chutná božsky. Čas jsem přesně neměřil, ale je to snadný recept. Placka se při válení nelepí, takže to jde rychle a není práce s mytím nádobí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

h4ever

31. 12. 2019 02:27

Pro zájemce o recepty na pizzu - v českém návodu u trouby na pizzu G3 Ferrari G1000602 jsem našel několik zajimavých receptů na pizzu: vygooglete si soubor .doc: "G10006 DELIZIA
NÁVOD K OBSLUZE".

Soubor obsahuje tyto recepty:

* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)

Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.

h4ever

15. 12. 2019 21:27

cathleen: Aha, ono je tam dvakrát uložit.

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 12. 2019 20:24

h4ever: u receptu máte jen jednu fotografii. Pravděpodobně jste tu dnešní neodeslal, zkuste to znovu.

h4ever

15. 12. 2019 19:59

Eja57: Dříve jsem si dělal v troubě pizzu jako polotovar (koupenou), která je relativně tenká, ale ne tak moc jako ta co dělám já. Tam je právě dvojité těsto. Popravdě řečeno, dneska mi ty dvě placky nějak nešly rozválet, asi protože jsem spěchal a nenechal to odstát. I když byly relativně malé, dal jsem je přes sebe, spojil a pak ještě rozválel do správného rozměru. Dneska jsem to ale trochu přehnal, náplně jsem dal trochu moc. Příště bych dal tenčí vrstvu.

Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...

Eja57 Eja57

15. 12. 2019 18:10

casino: no...asi to nějaký důvod má...
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron:-D)

h4ever

15. 12. 2019 17:43

Tak odzkoušeno s 14g droždí, což je asi 1/3 kostky. Množství cukru: menší lžička. Množství vody dávám těch 50ml + 2 lžíce vody, to mi vyjde vždycky takto, aby se těsto nedrolilo. Extra olej navíc jsem tam nedával, takže jen těch co je v receptu 50ml.

Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka. <3

casino casino

3. 12. 2019 10:20

"Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme."
Zajímavé :-O

h4ever

3. 12. 2019 10:14

Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval. Ve skutečnosti by tam mělo být 15g, ale já jak jsem to dělal z hlavy jsem to asi trochu popletl. Příště to množství zmenším a dám vědět, jaký byl výsledek.

yanull yanull

3. 12. 2019 08:16

hosta: Také mi to hned padlo do očí, že dávka droždí je špatně, jelikož autor receptu se k opravě nemá, udělala jsem to za něj.

hosta hosta

2. 12. 2019 20:35

Myslím, že jde o překlep, kostka droždí má 42 g a ne 92 g - asi si to oprav, prosím.

h4ever

2. 12. 2019 19:31

bohynovka: Dobrý den, nejedná se o kynuté těsto. S množstvím droždí jsem neexperimentoval. Jistě by mohlo být i méně, mě osobně je to jedno.

bohynovka bohynovka

2. 12. 2019 19:12

Toho drozdi je na 200 g mouky strasne moc a nakonec i oleje. Testo delavam s daleko mensim mnozstvim a nechavam kynout v lednici minimalne pres noc.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: náplň žampiónová pizza recepty na žampionovou pizzu

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, olej, voda, sůl, žampióny, olivy černé, olivy zelené, rajče, protlak, kečup sladký, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř, sýr mozzarella, česnek

TopRecepty.cz

Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEXr