Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Suroviny
Porce: 1 velká porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,42 g |
Tuky | 64,40 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 169,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud nemáte černé olivy, ale jen zelené, tak dejte 4 lžičky. Chutná úplně jako profesionální pizza z pizzérie. Pokud nemáte černé olivy a sýr, tak se dá posypat houbovým kořením - chutná božsky. Čas jsem přesně neměřil, ale je to snadný recept. Placka se při válení nelepí, takže to jde rychle a není práce s mytím nádobí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2019 02:27
Pro zájemce o recepty na pizzu - v českém návodu u trouby na pizzu G3 Ferrari G1000602 jsem našel několik zajimavých receptů na pizzu: vygooglete si soubor .doc: "G10006 DELIZIA
NÁVOD K OBSLUZE".
Soubor obsahuje tyto recepty:
* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)
Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.
NÁVOD K OBSLUZE".
Soubor obsahuje tyto recepty:
* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)
Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.
15. 12. 2019 21:27
cathleen: Aha, ono je tam dvakrát uložit.
15. 12. 2019 20:24
h4ever: u receptu máte jen jednu fotografii. Pravděpodobně jste tu dnešní neodeslal, zkuste to znovu.
15. 12. 2019 19:59
Eja57: Dříve jsem si dělal v troubě pizzu jako polotovar (koupenou), která je relativně tenká, ale ne tak moc jako ta co dělám já. Tam je právě dvojité těsto. Popravdě řečeno, dneska mi ty dvě placky nějak nešly rozválet, asi protože jsem spěchal a nenechal to odstát. I když byly relativně malé, dal jsem je přes sebe, spojil a pak ještě rozválel do správného rozměru. Dneska jsem to ale trochu přehnal, náplně jsem dal trochu moc. Příště bych dal tenčí vrstvu.
Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...
Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...
15. 12. 2019 18:10
casino: no...asi to nějaký důvod má...
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron)
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron)
15. 12. 2019 17:43
Tak odzkoušeno s 14g droždí, což je asi 1/3 kostky. Množství cukru: menší lžička. Množství vody dávám těch 50ml + 2 lžíce vody, to mi vyjde vždycky takto, aby se těsto nedrolilo. Extra olej navíc jsem tam nedával, takže jen těch co je v receptu 50ml.
Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka.
Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka.
3. 12. 2019 10:20
"Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme."
Zajímavé
Zajímavé
3. 12. 2019 10:14
Tak se omlouvám, špatně jsem se podíval. Ve skutečnosti by tam mělo být 15g, ale já jak jsem to dělal z hlavy jsem to asi trochu popletl. Příště to množství zmenším a dám vědět, jaký byl výsledek.
3. 12. 2019 08:16
hosta: Také mi to hned padlo do očí, že dávka droždí je špatně, jelikož autor receptu se k opravě nemá, udělala jsem to za něj.
2. 12. 2019 20:35
Myslím, že jde o překlep, kostka droždí má 42 g a ne 92 g - asi si to oprav, prosím.
2. 12. 2019 19:31
bohynovka: Dobrý den, nejedná se o kynuté těsto. S množstvím droždí jsem neexperimentoval. Jistě by mohlo být i méně, mě osobně je to jedno.
2. 12. 2019 19:12
Toho drozdi je na 200 g mouky strasne moc a nakonec i oleje. Testo delavam s daleko mensim mnozstvim a nechavam kynout v lednici minimalne pres noc.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Další recepty
Tématické fráze: náplň žampiónová pizza recepty na žampionovou pizzu
Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, olej, voda, sůl, žampióny, olivy černé, olivy zelené, rajče, protlak, kečup sladký, koření oregáno, bazalka čerstvá, pepř, sýr mozzarella, česnek
Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEXr
12 názorů