Vydatný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce vynikající chuť. Podávejte s polévkovými nudlemi či jinou oblíbenou zavářkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 637 kJ / 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,93 g |
Sůl | 12,30 g |
Sacharidy | 27,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí skelety vložíme do studené vody a přivedeme téměř k varu. Sebereme pěnu a těsně před dosažením varu stáhneme plamen na nejnižší stupeň, aby se vývar nezakalil.
Krok 2: Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme pomalu klidně 3,5 hodiny.
Krok 3: Polévku přecedíme, obereme maso, mrkev nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky.
Krok 4: Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou hladkolistou petržel.
Krok 5: Polévku podáváme s nudlemi.
Zveřejněno 28. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Moje poznámka
Vydatný kuřecí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMny
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 35 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 41 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí vývar,
kuřecí vývar nezakalený,
kuřecí vyvar,
kolik litrů vyvaru z jednoho skeletu,
kuřeci kuřecí vývar,
recept na kuřecí vývar,
kur.vyvar
Suroviny:
skelet kuřecí,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
libeček čerstvý,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
petržel,
nudle polévkové
Komentáře (9)
...vařívám i 2x týdně: pro smečku, pro mražák, pro sebe
Vydatný??? No, nepíšete kolik těch ptačích kostřiček...
Na množství zeleniny dávám MINIMÁLNĚ 3 skelety...
Místo velké cibule dávám menší cibuličky (samozřejmě i se slupkou)...
Česneku dávám polovic... zato přidávám bobek...
Zeleninu (vyjma cibule) vyhazuji a když, tak ke konci přidám čerstvou, nakrájenou...
...a petrželku opravdu vaříte?