Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 693 kJ / 1 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,07 g |
Tuky | 66,18 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 6,19 g |
Sůl | 15,40 g |
Sacharidy | 152,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím smíchám všechny suché suroviny.
Krok 3: Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout.
Krok 4: Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.
Zveřejněno 31. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkový chléb do trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W36E
Moje poznámka
Škvarkový chléb do trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W36E
Nejnovější recepty
Rychlá omáčka se žampiony a špenátem s těstovinami Maccheroni al Ferretto
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 3 hodinami
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 18 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z kynutých buchet
Beruna před 2 hodinami
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 2 hodinami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 2 hodinami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 4 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 7 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 7 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 8 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 8 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 16 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší škvarkový chleba ze sušeného z droždí,
skládaný chléb se se škvarkama,
podmaslový chleba jako od babičky
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
škvarky,
kmín celý,
sůl,
ocet,
olej,
česnek sušený
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.