Škvarkový chleba

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 24 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

210 g vody
40 g mletých škvarků
50 g krájených škvarků
2,5 lžičky drceného kmínu
2 lžičky cukru
1/2 lžičky sušeného česneku
1,5 lžičky soli
70 g celozrnné pšeničné mouky
70 g žitné chlebové mouky
280 g hladké mouky
lžíce hustého kvásku
8-9 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do pečky v pořadí tekuté suroviny, pak sypké a zvolíme základní program.

Poznámka

Chleba je pórovitý, lehký a voní škvarkama :-)

Po posledním kynutí jsem ho potřela zbytkem vejce a posázela dýňovými jadérky...

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkový chleba

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    janatka: díky, Jani. Za zprávu i fotky:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Zase super chlebík, krásně voní a moc chutná, jako vždy od tebe co se týká chleba a ostatního pečiva.:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Zdena z JM: :-D:-D to je fajn....já už ho nepekla dlouho, nám totiž škvarky, pokud máme, z lednice sublimují či co....

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vynikající chlebík.Pekla jsem včera navečer,aby byl dnes čerstvý a ještě večer jsme ho půlku sežrali.Tak budu péct dnes znova,ale nějaký jiný,protože už nemám škvarky.Určitě budu péct častěji.

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Tak to moc děkuji za chválu,ale myslím,že je to jen tím,že je pečený v troubě a nemá ten tvar cihly,který nemám ráda,jak jsem již zmiňovala :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-Oúžasný! Je hezčí než můj originál - a to fakt nekecám!:-D:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem vyzkoušela upéct opět v troubě,jelikož ta hranatá cihla,co vypadne z mé pekárny je velmi nepohledná a něčemu tak dobrému škodí na kráse :-8 Neměla jsem tolik škvarků,jen polovinu,tak jsem nahradila cibulí a výsledek byl voňavý,nadýchaný a moc dobrý :-p Jen jsem mohla přidat asi trošku tuku,který je obsažen ve škvarkách,nikoliv však v cibuli - druhý den je chlebík malinko sušší,ale stále moc dobrý.Posílám zasloužený bod i foto výtvoru :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dnes som piekla z tohoto cesta (ale bez kvásku) také bagetky. Sú báječné! Netreba k tomu nič, miznú len tak akosi mimovoľne...;-)

    Odpovědět

  • Miska.74 Miska.74

    Díky Cathleen - pekárnu mám od vánoc a díky tvým receptům nestíhá skoro ani vychladnout.:-)) Posílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Takový krásný chlebík mi utekl:-(cathleen, to je nádhera, ale já nestíhám všechny ty tvoje dobroty péct, ale už je v oblíbených a určitě na něj dojde:yes: a tobě putuje 5. bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Výbušná...bingo:-! Co jsem kdy od Cathleen zkoušela a upekla, to se vždy povedlo a moc chutnalo, je špica, rozumí tomu a baví ji to, jak je vidět :yes::-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Vybusna, děkuju, teď jsi mě rozesmála....:-D
    Ale opravdu - díky všem za pochvaly, peču moc ráda.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jaruna18...cathleen je nas pekarnovy guru:-*...

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Cathleen,je to nádhera,nechce se mi věřit,že se mně tohle někdy povede.Dávám do oblíbených a bodík.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vidím taky modré semínka, ale to vůbec neubírá na kráse chlebíčka. Śkvarky bych měla:-p;-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo