Babiččina bramborová paštika

Bramborová jídla Doba přípravy: 20- 25 min vč. vaření brambor + 30-40 min pečení 0 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 20- 25 min vč. vaření brambor + 30-40 min pečení 0 názorů

Suroviny asi 6

1 kg vařených brambor
300 g měkkého salámu (párků apod.)
100 g dobré uzené slaniny (špeku)
8 i více stroužků česneku (podle chuti)
1 větší drobně nakrájená cibule
7-8 vajec
250 g dětské krupičky
1 dl mléka
sůl, pepř a majoránka
150-200 g sádla na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny a sůl i koření a pečlivě promícháme.

  2. Rozprostřeme do silně vymazaného pekáčku a pečeme uprostřed trouby na 180-190 st. C dočervena, asi 30-40 minut. Jako příloha se hodí dušené kysané zelí nebo zeleninový salát, ale stačí i kyselá okurka.

  3. Brambory jsem vařila oloupané, nakrájené podélně na půlky nebo na čtvrtiny. V tomto období jsou brambory chutnější vařené bez slupky.

Poznámka od kuchařky

Původní recept je z časopisu Receptář, recept jsem upravila.

Komentáře k receptu Babiččina bramborová paštika

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: paštika recept bramborova pastika recept bramborova paštika recept