Babiččina bramborová paštika

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 20- 25 min vč. vaření brambor + 30-40 min pečení asi 6 Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

1 kg vařených brambor
300 g měkkého salámu (párků apod.)
100 g dobré uzené slaniny (špeku)
8 i více stroužků česneku (podle chuti)
1 větší drobně nakrájená cibule
7-8 vajec
250 g dětské krupičky
1 dl mléka
sůl, pepř a majoránka
150-200 g sádla na vymazání pekáče
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny a sůl i koření a pečlivě promícháme.

  2. Rozprostřeme do silně vymazaného pekáčku a pečeme uprostřed trouby na 180-190 st. C dočervena, asi 30-40 minut. Jako příloha se hodí dušené kysané zelí nebo zeleninový salát, ale stačí i kyselá okurka.

  3. Brambory jsem vařila oloupané, nakrájené podélně na půlky nebo na čtvrtiny. V tomto období jsou brambory chutnější vařené bez slupky.

Poznámka

Původní recept je z časopisu Receptář, recept jsem upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina bramborová paštika

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: paštika recept bramborova pastika recept bramborova paštika recept

Zapomněl/a jsem heslo