Cikánské řízky od Krkovičky

Drůbeží maso Doba přípravy: 40 minut a 1 den na naložení 7 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 40 minut a 1 den na naložení 7 názorů

Suroviny 3-4 porce

400 g kuřecích prsou
5 PL solamylu
(pokud není, může být i hladká mouka )
3 lžíce oleje na smažení
4 celá vejce
1 lžička mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička kari
1 PL hořčice
1 PL sojové omáčky
1 lžička worcesteru
1/4 ze středně velkého pórku

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na tenká půlkolečka a maso na drobné kostičky, přidáme solamyl, vajíčka a ostatní ingredience.

  2. Pak vše smícháme a necháme 24 hodin uležet v lednici.

  3. Druhý den nabíráme naběračkou a vytváříme přímo na pánev řízečky, které smažíme na rozpáleném oleji, cca 4 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu Cikánské řízky od Krkovičky

  • milan milan(neregistrovaný)

    Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • milan milan(neregistrovaný)

    Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • Asplenka Asplenka

    No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x (autor receptu)

    Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji. :-p

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky