Velikonoční sekaná jednoduše a rychle

Zapletalova Kuchařka: Zapletalova

6 porcí Mleté maso 0 názorů

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
400 g mletého vepřového masa
150 g kvalitní slaniny
4 vařená vejce
100 g špenátu
4 lžíce strouhanky
1 vejce do masa
4 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 lžíce olivového oleje
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme formu, ve které budeme sekanou péct. Já používám běžnou formu na chléb. Do formy úhledně naskládáme plátky slaniny tak, aby všechny stěny byly zakryté.

  2. Všechny suroviny (kromě uvařených vajec a špenátu) smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby a naplníme polovinu formy.

  3. Dáme vrstvu špenátu, uvařená vejce a nakonec zbytek masa.

  4. Pečeme s ohledem na svou troubu, přibližně na 170°C asi hodinu.
    Velikonoční sekaná je vynikající se šťouchanými bramborami a dozlatova opečenou cibulkou, nebo s pyré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Velikonoční sekaná jednoduše a rychle

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo