Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový dort / řez

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 558 kJ /
2 523 kcal
Bílkoviny57,28 g
Tuky143,52 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 860 mg
Sodík 553 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy248,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky vyšleháme v míse s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět promícháme. Přidáme na menší kusy rozlámaných asi šest Lotus sušenek a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. těsto nalijeme do připravené formy a na něj nepravidelně nandáme hotový teplý pudink (klidně horký, nic se nestane). Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí. Necháme zchladnout. Krok 3: Po zchladnutí korpusu vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem na šlehačku, do které vmícháme zakysanou smetanu. Po natření dortu posypeme podrcenými sušenkami. Není nutné sladit příliš, kontrast mezi nepřeslazeným krémem a sladkou sušenkou je velmi příjemný. Dort / řez dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc. Krok 4: Poté krájíme a podáváme.

Zveřejněno 24. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLwE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelový dort / řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLwE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zdenka.s: ...do toho plechu by to určitě šlo, protože krém neteče (to je vidět na fotce), dá se dobře nanést do vyšší vrstvy a ten karamelový posyp je lehoučký;-) ...nepodceňuj se, vždyť už máš nějaký ten dort nebo řez zmáknutý a tenhle je fakt jednoduchý;-) ...hodně štěstí:-K:-K:-K
...používám také většinou dr.Oetker;-)

recepty73: tak všechno potřebné mám , pudink měli od dr.Oetkera ,jaký používáš Ty ?
Nižší dortík by se mi asi nelíbil :-D Ty to máš tak krásně vyvážené. :yes:
Mám malý plech 20 x 23 cm , nebyl by lepší ? no ale zas ta výška ,aby stačila. . . .
Děkuji za důvěru :-D ale navyšování surovin ,kdepak , já musím mít všechno pevně dané :-Q. Ale jdu do toho , hned zítra

zdenka.s: ...u nás mají karamelový ve třech variantách, tak myslím, že pochodíš;-)
...co se týče velikosti formy: buď bude dort nižší, což na chuti neubere:-8, nebo navyš o něco málo na surovinách;-), věřím, že si poradíš:-K

Eja57: ...Mirka už odpověděla za mně;-), děkuji:-K

Eja57: je to v popisu napsané:-K

To vypadá hodně lákavě :yes:
snad budou mít zítra v Albertu ten pudink, mám formu 26 cm :-(

Ty drcené Lotusky na posyp v postupu nějak nevidím....

Tématické fráze:
top recepty karemelovy dort/řez

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sušenky, pudink karamelový, mléko, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, sušenky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu