

Buchta zvaná "KOKINA"
Suroviny cca 35
- 6 vajec
- 25 dkg cukru
- 20 dkg hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 6 lžic horké vody
- Krém: 1 šlehačka
- 1 máslo
- 1 balíček koka sušenek
- 1 ostřejší marmeláda (rybíz nebo višeň)
- 1 kokosová moučka
Postup přípravy receptu
Mixérem ušleháme do pěny vejce a cukr, postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a horkou vodu.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, posypeme kokosovou moučkou, nalijeme těsto a dáme péct.
Připravíme si šlehačku, do které rozdrobíme sušenky a necháme je rozmočit.
Poté přidáme změklé máslo a vyšleháme krém - můžeme přisladit moučkovým cukrem (podle chuti).
Upečený vychladlý korpus namažeme marmeládou, krémem.
Krém ozdobíme vidličkou křížem krážem, dáme ztuhnout do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Už tady jeden recept na KOKA ŘEZY je, ale tento je jiný, není tolik sladký, kalorický a je víc nadýchaný :-)Šmrc mu dodá ta nakyslá marmeláda.
Mám ho od kamarádky Dáši a stal se mým favoritem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchta zvaná "KOKINA"
-
No,je to přímo kalorická bomba - těsto na 6 vajec 25 dkg cukru, pak marmeláda a nakonec krém - celé máslo a jedna šlhačka,tak si myslím že děti by drív sáhly po těch sušenkách co ?
-
Ďakujem za rýchlu odpoveď! Mňa zmiatlo hore v surovinách - 1 kokosová moučka...
-
Samozřejmě, že ne
jen jako bys vysypávala moukou, aby se těsto nepřichytlo ke kraji pekáče
Ať se podaří
-
Mám dotaz, na peč.papier vysypem celé balenie kokosovej múčky? Napr. ja mám 200 g balenie. Ďakujem za odpoveď!
-
Jedním slovem báječný dezert od báječné kuchařky
-
Koka sušenky mám ráda, tak je musím koupit a hned buchtu upeču. Doufám jen, že budu mít dost sušenek do krému
-
To se dělá!!!Dělat mi takové chutě
Vypadá suprově!!! -
Sem s ním!!
-
-
kokina je Brněnsky cokoliv sladkého
-
Moje kolegyně dává svému psovi za odměnu taky "kokínka"
To není nic proti receptu, určitě ho někdy zkusím i takhle -
Tento receptík mi připomíná, když jsem měla malé děti. Když chtěly nějaké sladkosti, tak také říkaly, že chtějí kokino
. A za tuto dobrůtku posílám bod.