Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,56 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Vykuchané a opláchnuté pstruhy osuším a velice ostrým nožem projedu po páteři od hlavy k ocasu. Pstruha otočím a postup opakuji. Tak udělám z každého dva filety. Jak je vidět na fotografiích. Když na filetu zůstanou žeberní kosti, také je odkrojím, nebojte, nic to není. Ostrý nůž je zárukou a páteř vás při filetování nepustí zakrojit jinak. První se třeba nepovede, nevadí, sníme ho stejně. A jak praví moudro, opakováním se člověk učí. Jé, ryba, Verča hopsá po kuchyni, a dědo už bude oběd? Ještě ne, ty trdlo, je ráno. Jo, aha, to bude večer. Ne, to bude v poledne. A bude rybička s kaší, třeba s kaší. Krok 2: Na pečící papír dej polovičku másla, tj. 40 g, na to máslo polož rybu stranou s kůží, osol, přidej pepř a bylinky. Zabal do toho papíru jako dopis, já pro jistotu používám sešívačku na uzavření konců. Do trouby na střed vložíme plech a zahřejeme na 220 stupňů. Vložíme ryby a necháme 6-8 minut, podle velikosti ryb. Troubu vypneme a ještě 6 minut necháme dojít. Pokud někomu peče trouba hodně, dá 200 stupňů a občas zkontroluje proces pečení. Doporučuji každému kontrolovat. Krok 3: Hurá, už to je. Rybu vyndáme, položíme na talíř, odstřihneme okraj. Pozor, je tam horký výpek z ryby. Výpek opatrně vylijeme do talíře, papír rozstřihneme a rybu přendáme na talíř. Jako přílohu dáme vše, co je z brambor, kaši, vařené brambory, pečené brambory, krokety atd. Citron nesmí chybět, jak je komu libo. Výpekem přelijeme brambory nebo do něj namáčíme chleba,to je varianta ke krbu, tam ryby pečeme cca 5+5 min z každé strany na okraji krbu, bacha, aby papír neshořel. Dědóó, to je dobrota, chválí náš Vojtíšek, ale když mu něco moc nejede, tak mezi dveřmi poví: Bylo to dobrý. I to je pochvala.
Zveřejněno 16. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Moje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 13 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 16 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Himaláje buchta
Amalka7 před 3 hodinami
Domácí lučina
hanazadrazilova před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
poirotka před 5 hodinami
Šopský salát
radekfiala před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 7 hodinami
Dopékané řízky
jakub@V před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
jakub@V před 7 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 8 hodinami
Koprová omáčka
Sahula před 9 hodinami
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 10 hodinami
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř,
citron
Komentáře (3)