Pstruzi s bylinkovými bramborami

Ingrid.W Kuchařka:

Ryby 3 názory

Rybky v procesu pečení
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

chlazení pstruzi (podle porcí)
1 kg brambor
1/2 litru mléka
rozmarýn
tymián
saturejka
bazalka
estragon
sladká paprika
sůl
pepř
citron
máslo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a na půl hodiny naložíme do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme, zakapeme citronem a dáme do vymaštěného pekáčku.

  2. Pečeme asi 40 minut při 180°C. Průběžně podléváme vodou a ke konci pečení je potřeme máslem.

  3. Brambory očistíme a ve slupce nakrájíme na půlměsíčky.

  4. Pečeme je v troubě do měkka. Bylinky používáme čerstvé, pokud nemáme, dáme asi čtvrt lžičky sušeného od každého. Promícháme, přidáme asi dvě lžíce másla a poté smícháme v míse s pečenými bramborami.

Poznámka

Pstruhy namáčím v másle kvůli synkovi, který nemá rád rybí pach, ale maso je pak i takové měkčí a šťavnatější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Pstruzi s bylinkovými bramborami

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jednou na dovolené v bývalém SSSR, bylo to v roce 67, jsme jedli pstruha po sevansku.bylo to v restauraci přímo na břehu jezera Sevan. Tak moc dobrýho pstruha jsem od těch dob nejedla.Neznáte někdo jeho úpravu,byla bych ráda když mě někdo porad.Děkuji.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Taky bych si dala říct:-) pstruha máme rádi:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ingrid, pstruh je pochoutka, ani se nedivím, že vždy zůstanou jen kostičky;-) Máš plusík ode mne!:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo