Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 208 kJ / 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,40 g |
| Tuky | 37,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 497 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 3,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme si veľmi hustý bešamel, množstvo podľa počtu fašírok, ktoré chceme pripraviť. Kaša má byť lepivá, aby sa dali formovať jemné kolieska. Bešamel dochutíme soľou, korením, pridáme 1 surové vajce, všetky vajíčka uvarené na tvrdo a posekané na kocky, opäť množstvo podľa množstva pripravovaných fašírok a chuti.
Krok 2: Všetko spolu poriadne premiešame a v prípade, že zmes bude príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v stúhanke a vyprážame na oleji.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vajíčkové karbanátky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/volM
Moje poznámka
Vajíčkové karbanátky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/volM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 17 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno 2. 11. 2025 06:00:02
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 10 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 10 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 11 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 12 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 12 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 12 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 13 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
vajíčkové recepty,
vajíčkové karbanátky,
vajickove karbenatky,
vajíčková jídla,
karbanátky z vajíček na tvrdo,
vajíčkové fašírky,
vajickove jidla,
vajickove karbenatky recept,
vajickovy karbanatek,
vaječné fašírky,
vajecne karbanatky,
vaječna faširka,
bešamel do vaječných karbanátků,
vajíčkové karbanátky recept,
vajíčko na tvrdo,
vajcove karbanatky,
majka soudna,
trojobal na karbenátky,
recept s vajickem na tvrdo,
kabranátek z vajíček
Suroviny:
mouka,
mléko,
olej,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
vejce
Komentáře (13)
Takže asi takto : 5 lyžíc oleja, 5 kopcovitejších, teda nie zarovnaných lyžíc múky, 2 dl mlieka. Miešať, kým nie je hustá hmota.
Ako hustá asi má byť je na poslednom obrázku, sfotila som to. Netreba trojobal, stačí obaliť v strúhanke.
Nicméně... mohla jsem vyzkoušet nejprve usmažit jeden karboš a pak hodit na pánev všechny. Jelikož jsem je začala smažit všechny najednou, už nebylo co zachraňovat.
No, a zizala se může plácat po ramenou, jak si nahonila ego nad jedním posteskem o zkažených karbenátkách.