Jahodovo-pudinkový dezert

Suroviny 4-5 porcí

1 kostka tvarohu
1 malý bílý jogurt
2 polévkové lžíce cukru moučky
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
120 g čerstvých jahod
100 g Be-be sušenek (nebo piškoty)
Na ozdobu:
šlehačka
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.

  2. Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do tvarohové hmoty.

  3. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Sušenky (nebo piškoty) rozdrobíme a spolu s jahodami zlehka vmícháme do pudinkové směsi.

  4. Směs plníme do formy nebo do misky, které jsme vypláchli studenou vodou a dáme do ledničky ztuhnout.

  5. Dezert vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a přidáme zbylé jahody.

Poznámka od kuchařky

Dezert můžeme ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem, posypat opraženými ořechy, Grankem nebo přelít karamelovou či jinou polevou.

Komentáře k receptu Jahodovo-pudinkový dezert

K receptu nejsou žádné komentáře.