Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 557 kJ / 5 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,24 g |
Tuky | 276,61 g |
Vláknina | 23,38 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 966 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 525,74 g |
Postup přípravy
Nakonec už jen ručně, jemně vmícháme ušlehaný sníh. Krok 3: Těsto přendáme do vymazané dortové formy (cca 20 cm v průměru) a dáme péct do vyhřáté trouby na 165 °C.
Pečeme přibližně 30 minut. Uděláme test špejlí.
Hotový korpus necháme zcela vychladnout a překrojíme na dva pláty. Krok 4: Mezitím co se peče korpus, uděláme náplň.
Smetanu ušleháme do tuha.
Mascarpone, tvaroh a cukr ušleháme do hladka a lehce vmícháme ručně šlehačku. Krok 5: Vychladlý 1. plát korpusu vrátíme do dortové formy, navrstvíme cca 1/3 krému a uhladíme.
Do zbylého krému přidáme 2 lžíce borůvkové marmelády, dobře promícháme a z ½ vytvoříme druhou vrstvu. Poklademe borůvkami, které lehce vtlačíme do druhé vrstvy a opět uhladíme.
Do zbylého krému přidáme opět 2 lžíce borůvkové marmelády a vytvoříme tak třetí vrstvu. Nakonec opatrně položíme 2. plát korpusu a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne. Krok 6: Na ztuhlý dort opatrně položíme plát fondánu, který jsme vyváleli do kruhu velikosti dortu a libovolně ozdobíme. Já zdobila malinami, borůvkami a lístky máty.
Zveřejněno 20. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronovo-borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Dv
Moje poznámka
Citronovo-borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3Dv
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 6 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 27 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
mléko,
citron,
vejce,
fondán,
mascarpone,
tvaroh,
cukr,
borůvky,
šlehačka,
marmeláda borůvková,
borůvky,
maliny,
máta
Komentáře (8)