

Aspiková cihla (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Suroviny
- 500 g hovězího libového masa (i více)
- 5 vajec
- želatina v prášku
- 1 velká sterilovaná zelenina do bramborového salátu
- česnek
- pepř
- nové koření
- sůl
- ocet
- sladidlo (fruktóza, erythritol, kokosový cukr)
Postup přípravy receptu
Hovězí maso uvaříme s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí a česnekem do měkka.
Vývar s masem dáme do lednice, sebereme ztuhlý tuk, scedíme, obereme maso a nakrájíme ho.
Uvaříme 5 vajec.
Necháme nabobtnat želatinu v troše studeného vývaru, asi 1 hod. Na půl litru vývaru počítám s 20 g želatiny.Do vývaru nasypeme sterilovanou zeleninu do bramborového salátu a dolijeme i lák dle potřeby. Dochutíme solí, octem, sladidlem a zahřejeme pod bod varu. Odstavíme z plotny, vmícháme želatinu, krájená vejce, zeleninu do salátu a maso.
Nalijeme do formy (třeba svačinová krabička). Dáme do lednice. Ztuhne za cca 3-4 hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Aspiková cihla (Dělená strava podle LK - Zvířata)
-
Simona Skolakova: Zelenina je neutrál, můžeš jak do KY, tak do ZV. Ovoce můžeš jen do KY.
-
Taevita: znám,ale zelenina je kytička a hovězí je zvířátko, dělená strava????Tak nevím to by asi nemělo být,že
-
Simona Skolakova: Vy neznáte sterilovanou zeleninu do bramborového salátu?
-
Tak teď nevím,dělená strava zvířátka a kytičky,no budiž,ale maso a pak zelenina do bram.salátu???
tak jsem asi z té dělené stravy jelen