Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na těstoviny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

3. 11. 2020 15:24

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 532 kJ / 366 kcal
Bílkoviny4,64 g
Tuky25,37 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem doma mnohokrát, vždy s úspěchem.

Rajčatového protlaku přidáme tolik, aby byla omáčka světle červená.

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 21:54

Eja57: děkuji za povzbudivý komentář který člověka pohladí na duši.

Eja57 Eja57

3. 11. 2020 20:44

Manavalu: píšeš, že jsi začátečník a ráda se učíš, to je :yes: a podle receptů zjevně Ti jde lépe pečení - připomínáš mi moji dceru, která ve Tvém věku kromě kynutého excelentně pekla, ale vaření jí ještě pár let trvalo...
K receptu - je to takový mix dvou jídel, které nejdou moc dohromady. Ten začátek připomíná hodně ošizenou rychlou rajskou - jíška, voda ( vývar), protlak - ne do růžova, ale hodně...ale když se dobře připraví a dochutí, tak proč ne jako nouzovku - mrňata to s kolínkama kupodivu milují. No a pak slanina a cibule - celkem dobrý základ na omáčku na špagety. Ale NE to přidat k tomu podivnému základu. A dovršíš to sýrem dovnitř a ještě navrch a ještě olivy.
Základ je - ujasnit si, co chci vlastně uvařit.
Já asi rozumím tomu, že vám doma vyhovuje NĚCO JAKO zahuštěná rajská střižená Itálií...Zkus na to zapomenout.
Receptů na dobrou rajskou najdeš tady dost. A receptů na omáčku na těstoviny ještě víc. V obou případech bych se držela kladných hodnocení.
Přeji hodně kuchařských úspěchů:-K

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 18:07

bofinka: jak jsem již psala jsem začátečník a nevím jaký je poměr mezi moukou a máslem na jíškou. Omylem jsem se přepsala má tam být 3 lžíce mouky:-D

bofinka

3. 11. 2020 17:52

Manavalu: Tak treba, kdyz das do surovin jako jednotku miry na jisku lzici masla, mela bys dat i odpovidajici miru mouky, tedy 1 lzici mouky - toto je pomer mezi moukou a maslem na spravnou pripravu jisky. Jen nevim, zda z toho mnozstvi po priliti 1/2 l vznikne husta kase . . .

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 17:35

magdalenka: ano, právě proto jsem ho opravila :D a budu se snažit. Jsem ve vaření teprve začátečník, takže se pořád učím, nemám nic proti kritice, jak jinak se mám dozvědět co jsem napsala/uvařila špatně, spíš si stojím za tím, že je potřeba říct co konkrétně. Přeji pěkný zbytek dne:)

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 17:31

cathleen: ano, děkuji, takto si představuji konstruktivní kritiku

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 11. 2020 17:24

Manavalu: konstruktivní kritiku? Tak třeba to, že řídkou (hustší?) moučnou kaši z vody jedna cibule, kousek slaniny a trocha protlaku (aby "byla růžová") neochutí. Pořád to bude jen vodová kaše, osolená a opepřená, bohužel.

magdalenka magdalenka

3. 11. 2020 17:22

Manavalu: V pôvodnej forme bol váš recept naozaj k ničomu. Ak budete písaniu receptov venovať viac pozornosti, určite to užívateľov týchto stránok poteší.

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 17:10

bofinka: Mohu se zeptat na co konkrétně narážíte? Recept jsem už opravila a objevil se Váš komentář, takže nevím. Předem děkuji za odpověď
PS preferuji konstruktivní kritiku, tj. Rovnou napsat v čem je chyba a problém;-):-8

magdalenka magdalenka

3. 11. 2020 16:39

bofinka: :-D:-D:-D

bofinka

3. 11. 2020 16:31

cathleen: Podle tohoto receptu nikdo neuvari :-? . . . .zadna velka skoda to nebude, naopak ;-)
Promin, ale musela jsem, toto je opravdu 8-(

Manavalu Manavalu

3. 11. 2020 16:07

magdalenka: do vody ve kterém je omáčka

magdalenka magdalenka

3. 11. 2020 16:03

Usmaženu cibuľu a usmaženú slaninu vsypeme do akej vody a čo s tým potom?

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 11. 2020 15:40

Recept je lehce "učesán", ale musíte doplnit množství másla pod mouku, vody, kterou to zalijete. Kterým kořením moučnou vodu okořeníte :-? Co si máme představit pod pojmem - jiné maso (místo slaniny):-?
Myslím si, že podle takto popsaného receptu nikdo "úspěšnou omáčku" neuvaří.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: protlak rajčatový, voda, máslo, mouka hladká, cibule, slanina, olivy, sýr, olej, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Omáčka na těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz8L