Nepečená buchta na způsob tiramisu

Manavalu Kuchařka: Manavalu

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 6 názorů

Suroviny

2 smetany ke šlehání
1 plnotučný tvaroh
100 g Lučiny
moučkový cukr
3 lžičky Cara
500 ml vody
1,5 balení piškotů
skořice
holandské kakao
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme smetanu a vmícháme tvaroh s Lučinou.
    Pokud tam jsou hrudky, chvilku šleháme, až zmizí.
    Přidáme cukr podle chuti.

  2. Uvaříme Caro. Namáčíme do něj piškoty a skládáme je do dortové formy. Na piškoty dáme krém a zase piškoty. Takhle pokračujeme, dokud nedojdou suroviny. Poslední vrstva je krém.

  3. Krém posypeme skořicí a kakaem a dáme na tři hodiny do lednice.

Poznámka

Receptů na tiramisu je tady spousta, ale žádný nebyl s Lučinou. U nás se kafe nepije, proto jsem dala Caro.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečená buchta na způsob tiramisu

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Tenhle dezert dělám pokaždé trošku jinak, dle toho,co je v lednici, jen tak na chuť, když zrovna nechci Tiramisu, dá se složení trochu obměnit. Aj ty piškoty jsem si včera upekla.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    zizala: Tento dortík, pojmenovaný "tiramisu" je teprve sto desátý" ;-) a všech 109 před ním je alespoň o chlup lepších. :-(

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu(autorka receptu)

    Mockrát děkuji za komentáře přejmenuji

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Je to marný, marný, marný 8-( .
    Tisíci obyčejný nepečený dortík se bude zase jmenovat tiramisu :-((

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Shoska: Souhlasím s vámi, z původního tiramisu jsou tam jen piškoty, vše ostatní jsou náhražky. Nekritizovala bych, kdyby těch náhražek nebylo tolik. :-// Autorka by měla použít jiný název.

    Odpovědět

  • Shoska Shoska

    :-// to ale neni tiramisu. To je jak napsat "hovezi gulas" ingredience kureci maso. Nazvete to piskotova buchta:-//

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo