Suroviny
Porce: cca 60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,66 g |
| Tuky | 248,09 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 119 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 421,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
Krok 2: Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Zveřejněno 22. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Moje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 8 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 9 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 12 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 3 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 4 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 5 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 6 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 6 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 6 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 8 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 10 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 11 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (6)
No, pokud by autorka dělala rohlíčky jako ich, tedy bez CELÝCH vajec, resp. bez žloutků, tak by se jí se ffší pravděpodobností nepovedly
yanull:
Já naopak vkládám rohlíčky do cukru hned po vytažení z trouby, viz koment zde: https://www.toprecepty.cz/recept/30464-andelske-va...
Připojím malou radu. Na horkých rohlíčcích ulpí velké množství cukru, zdá se mi to zbytečné proto je obaluji jen vlažné nebo zcela zchladlé.