Nokerle (noky)
Nokerle, známé také jako maďarské noky, jsou jemné, nadýchané noky z jednoduchého těsta, které se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, perkeltu nebo guláši. Pro svou rychlou přípravu jsou oblíbenou součástí středoevropské kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 442 kJ / 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g |
| Tuky | 7,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nokerle (noky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Qgz
Moje poznámka
Nokerle (noky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Qgz
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 16 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 2 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 3 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 4 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 5 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 5 hodinami
Uherská pěna
Daami před 7 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 8 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 8 hodinami
Tématické fráze:
nokerle,
špetzle,
nokerle recept,
nokrlata,
nokrle,
nokrdlata,
nokedle,
špetzle recept,
nokrlata recept,
recept na nokerle,
nokrle recept,
recept nokerle,
recept na nokedle,
špetzle recepty,
nokerli,
spaetzle recept,
recepty nokerle,
nockerle,
nokerle recepty,
nokedle recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda
Komentáře (6)