

Panenka s nasládlou omáčkou
Suroviny
- vepřová panenka (vepř. kýta, kuřecí prsa)
- cibule
- jablko
- rajče
- sladká smetana
- olej
- sůl
- muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
Na medailonky nakrájenou panenku zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, pak maso osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli společně restujeme.
Pak přisypeme na kostičky nakrájené jablko a oloupené nakrájené rajče, zalejeme troškou vody nebo bujonu a společně dusíme do měkka.
Až je maso hotové, vyjmeme jej, omáčku rozmixujeme, zjemníme smetanou a ochutíme postrouhaným muškátovým oříškem. Necháme chvilku povařit, vrátíme do omáčky maso a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rozinková rýže.
Poznámka od kuchařky
Věděli jste, že muškátový oříšek má ve vyšších dávkách silné narkotické účinky a i ve středních dávkách může vést k potratu a poškození plodu? V malých dávkách však utišuje břišní bolesti a křeče, léčí astma, nespavost... Takže opatrně s ním!
Zdroj: Wikipedia
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panenka s nasládlou omáčkou
-
Muj manzel maso na sladko moc nemusi, ale ja mam tyto experimenty docela rada. Vzdy je tvorim, kdyz nahodou neni doma.
Informace o muskatovem orisku je urcite vitana. Je dobre vedet neco vic. -
Tak to jsem nevěděla Evi,ale je fakt,že se ho dává opravdu maličko.Mám ráda jeho aroma.
Receptík je bezva
+1
-
Evi, rýže z hrozinkami se mi moc líbí a opravdu hodně zajímavý dovětek o muškátovém oříšku!!
Tak aspoň já jsem to nevěděla
A za tvůj recept..