Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 915 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,27 g |
Tuky | 38,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 148 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 51,27 g |
Postup přípravy
Poté je důležité hlídat teplotu – jakmile bude mít mléko kolem 40–45 °C, přidáme jogurt a prošleháme. Krok 2: Směs přelijeme do lahví nebo sklenic.
Nádoby uzavřeme, zabalíme do utěrky a vložíme do jiného, většího hrnce. Krok 3: Necháme zrát cca 6–8 hodin při teplotě 45 stupňů . Nejlepší je nechat jogurt zrát přes noc. Čím déle ho necháme zrát, tím víc bude hustší, ale i kyselejší.
Hotový jogurt necháme vychladnout a poté dáme do lednice, kde ještě ztuhne. Krok 4: Servírujeme s lyofilizovaným ovocem, dle chuti můžeme jogurt dosladit medem či vanilkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jogurt s lyofilizovaným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8R5j
Moje poznámka
Domácí jogurt s lyofilizovaným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8R5j
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 7 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 17 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 22 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 3 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
MajaFero před 4 hodinami
Bublanina s tvarohem a jahodami
niklova před 6 hodinami
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 7 hodinami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 7 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 8 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 8 hodinami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 8 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 17 hodinami
Suroviny:
mléko plnotučné,
jogurt bílý,
cukr vanilkový
Komentáře (1)