Domácí jogurt
Vyzkoušejte si připravit vlastní jogurt v pohodlí vaší kuchyně. Dle podrobného návodu to zajisté bez problému zvládnete. Do jogurtu můžete přidat čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 457 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,67 g |
Tuky | 2,67 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 10,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky).
Krok 2: Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).
Krok 3: Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.
Krok 4: Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.
Krok 5: Jogurt vychladíme v lednici a poté ho můžeme smíchat s ovocem.
Zveřejněno 26. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Moje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 11 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 13 minutami
Uzený guláš
brtna před 36 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty na domácí jogurt v jogurtovači,
domácí jogurt,
recept na domácí jogurt v jogurtovači,
domaci jogurt recept,
nejlepsi domaci jogurt,
jak na domácí jogurt,
recept na domácí jogurt,
jak dělat jogurt,
domácí jogurt v termosce,
domácí výroba jogurtu,
nejlepsi domaci jogurt recept,
recepty na domácí jogurt,
jak dělat jogurt v jogurtovači,
děláme jogurt,
domaci jogurt z čerstvaho mléka,
bulgaricus.cz,
jak dělat domácí jogurt recept,
jak dělat domácí jogurtu,
priprava jogurtu v domacim jogurtovaci,
recept na jogurt z jogurtovače
Suroviny:
mléko,
jogurt bílý,
jahody,
cukr
Komentáře (8)
Mlieko nezohrievam, nalejem aké je z chladničky, pridám cca 3 lyžice jogurtu a zapnem. Z mnou urobeného jogurtu dokážem ešte postupne 2x urobiť pevný jogurt. Žiadny nadbytočný cukor ako v jogurtoch z obchodu. Kto má vysokú spotrebu jogurtu, doporučujem.
Domácí jogurt si doma děláme již více jak 5 let.
Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-6 hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. www.bulgaricus-eshop.cz/catalog/pro-domacnosti