Postup přípravy
V misce smícháme suroviny na těstíčko. Himalájská sůl dodává vajíčkovou chuť, ale není nezbytná, můžeme ji nahradit běžnou kuchyňskou solí. Kurkuma dodá barvu, také není nutná. Hladkou moukou zahustíme těstíčko na řídkou konzistenci, jen aby se na květák nalepila strouhanka. Krok 2: Květákové růžice namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a klademe na připravený plech. Troubu nahřejeme na 200°C bez horkovzduchu. Porce květáku před vložením do horké trouby pokapeme olejem. Pokud máme řepkový olej ve spreji, jde to rychle a jednoduše. Krok 3: Po 20 minutách květáky obrátíme, aby se opekly ze všech stran. Celkem pečeme 40 minut.
Žampiony obalíme stejným způsobem, pečeme ale pouze 10-12 minut z každé strany. Celková doba pečení je tedy 20-24 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Moje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 9 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 16 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 3 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 5 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 5 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 7 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 8 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 10 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 10 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Suroviny:
voda,
hraška,
sůl himalájská,
mouka hladká,
kurkuma,
květák,
žampióny,
strouhanka,
olej řepkový
Komentáře (1)