Babiččina roláda se šlehačkou a banánem

Petra.zalis Kuchařka: Petra.zalis

Doba přípravy: 20 minut Pro začátečníky 0 názorů

Suroviny

5-6 vajec
4 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
400 ml smetany ke šlehání
2 banány
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do sněhu, při šlehání přidáme žloutky, kakao a cukr. Ještě krátce šleháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, nožem rovnoměrně uhladíme. Dáme do rozpálené trouby. Pečeme 12-13 minut.

  3. Po vychladnutí ušleháme šlehačku do tuha. Šlehačkou rovnoměrně potřeme vychladlé těsto. Oloupeme banány, odřízneme špičky, položíme za sebou na kraj rolády a rolujeme opatrně, abychom nevytlačili šlehačku mimo ní. Po zarolování pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Je to babi recept, zkoušeli jsme i jiné ovoce, ale banán je nejlepší. Pečící papír je nutný, jinak roláda nejde dolů z plechu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina roláda se šlehačkou a banánem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty šlehackova roláda s s banánem

Zapomněl/a jsem heslo