Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté jidáše

Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

3. 4. 2021 20:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 199 kJ / 3 872 kcal
Bílkoviny93,15 g
Tuky135,02 g
Vláknina21,23 g
Cholesterol 749 mg
Sodík 670 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy560,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice

TopRecepty.cz

Kynuté jidáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41Lg