Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Pikantule" s balkánským sýrem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2021 13:05

Suroviny

Porce: Na 2 porce

Nutriční hodnoty

Energie16 683 kJ / 3 987 kcal
Bílkoviny293,19 g
Tuky254,33 g
Vláknina19,21 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 8,57 g
Sůl21,48 g
Sacharidy123,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

*Tip: Jsme-li vlastníky fritézy, brambory se budou snáze smažit v ní, než na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pista22 Pista22

6. 4. 2021 15:17

Alzbetina Prk.: Do zapékacích misek, které mám, se uvedené množství v pohodě vleze (byly 2 misky). Uvedené množství (na jednu porci) bal. sýru,(125g),(100-150g) eidamu na posypání a smetany (250ml, tedy jeden kelímek) mi přijde ok. Bal. sýr se totiž roztaví a spolu se smetanou vytvoří omáčku v misce. Pokud máte misky menší, není problém suroviny ubrat (recept je psán z množství, ve kterém jsem vařil), vše je o tom si to vyzkoušet, upravit si to podle svých (ne) možností. Pokud se tedy (někdy) časem odhodláte recept vyzkoušet, myslím že litovat nebudete, jedná se o fajn jídlo, které má mnoho lidí rádo. :yes:

Alzbetina Prk.

6. 4. 2021 15:01

Pista22: Berete to zbytečně osobně. Moje poznámka nebyla k Vaší osobě a počtu mnou publikovaných receptů, spíš jsem chtěla upozornit na nepoměr surovin v tomto konkrétním receptu. Nějaký začátečník by se třeba mohl škaredě napálit. Jako bez emocí - fakt Vám připadá v pohodě na 2 kuřecí prsa a 2 porce brambor použít půl kila sýra (z toho polovina extrémně slaného sýra) a půl litru šlehačky? Podle mě i polovina tohoto množství by byla až moc. ;-)

Dajda Dajda

6. 4. 2021 14:23

Pista22: Tak v takové pizzerii jsem ještě nikdy nejedla, a že jsem jich navštívila už hodně, a to nejen českých! :-O Možná je to speciální pizzerka pro bumbrdlíčky, protože celá kuřecí prsa (minimálně 300 g), víc jak čtvrt kila sýra a 250 ml šlehačky sní v jedné porci na posezení opravdu jen bivoj! Pochybuju, že by takovou obří porci "běžná" restaurace nabízela.

Pista22 Pista22

6. 4. 2021 12:19

Alzbetina Prk.: Děkuji za váš názor. Pro vaši informaci, tento pokrm se běžně podává v pizzeriích ve stejném složení. Asi znáte lepší recept, přesto že na profilu máte za 7 let pouze jeden (okopírovaný). Hodně štěstí :-D

Alzbetina Prk.

6. 4. 2021 11:02

Teda víc jak půl kila sýra na 2 kuřecí prsa se mi zdá strašně moc. K tomu všechno nejdřív předsmažené a pak ještě zapečené... Nějak si výsledek toho receptu neumím představit.- Možná spíš ani nechci představovat :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: prsa kuřecí, brambory, sýr balkánský, sýr eidam, smetana ke šlehání, česnek, koření oregáno sušené, sušená bazalka, olej, sůl

TopRecepty.cz

"Pikantule" s balkánským sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qK2D