Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

Suroviny

1 kg směsi mletých mas
pálivá paprička
2 lžičky soli
pepř
2 cibule
200 g pařeného ovčího sýra, např. kaškavalu
K podávání:
Podravka Ajvar jemný
pita
pečená jižní zelenina atd.

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky.

  2. Připravíme si list alobalu, položíme jej na prkénko, vytvoříme placičku z masa (velkou asi jako lívanec) a položíme ji na alobal. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal jde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).

  3. Doporucujeme použít
    Ajvar jemný Podravka

Poznámka od kuchařky

Tradiční přílohou je Ajvar, dále buď pita nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené jižní zeleniny, např. lilků, paprik a cherry rajčátek.

Komentáře k receptu Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

K receptu nejsou žádné komentáře.