Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 503 kJ / 2 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,81 g |
Tuky | 69,42 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 571 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,35 g |
Sacharidy | 379,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rožky nakrájame na kocky a necháme oschnúť.
Krok 2: Slaninu narežeme na kocôčky, roškvaríme a na nej opečieme kocky rožkov. Necháme prechladnúť.
Krok 3: Pridáme na kocôčky nakrájanú kapiu, nasekanú vňať, múku s práškom do pečiva, soľ, vajcia a mlieko. Dobre premiešame.
Krok 4: Vlhkými rukami tvoríme knedlíky – gule s priemerom cca 4 cm.
Krok 5: Varíme ich v osolenej vode cca 10 minút, podľa veľkosti. Uvarenosť vyskúšame rozkrájaním jedného knedlíka.
Uvarené knedlíky vyberieme dierovanou naberačkou. Krok 6: Podávame k mäsám s omáčkou.
Uvarené knedlíky vyberieme dierovanou naberačkou. Krok 6: Podávame k mäsám s omáčkou.
Zveřejněno 27. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pálffyho knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Av9j
Moje poznámka
Pálffyho knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Av9j
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 5 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 5 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
rohlík,
slanina uzená,
kapie sterilovaná,
nať petrželová,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
vejce,
sůl
Komentáře (1)