Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,27 g |
| Tuky | 1,79 g |
| Vláknina | 23,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 55,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.
Krok 2: Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.
Zveřejněno 11. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Moje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
ředkvičky,
česnek,
špek,
houby sušené,
voda,
sůl mořská,
jíška,
petrželka,
tymián čerstvý,
nať celerová,
libeček čerstvý,
sůl mořská
Komentáře (1)