Chutná bramboračka s houbami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 924 kJ / 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,25 g |
Tuky | 33,60 g |
Vláknina | 13,58 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 28,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proti vodnatelnosti nepodušených zamrazených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je opravdu hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmrazené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2018 20:18
casino: v pořádku
17. 4. 2018 19:45
hosta: mrazím jen hříbky, ale dostala jsem vloni hodně hub, takže zkouším i takto, sušené už nemám
17. 4. 2018 17:50
Ivace64:
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách
17. 4. 2018 16:30
hosta: tak to já taky a ještě křemeňáky a i lišky, ale ty většinou sníme hned
17. 4. 2018 16:25
maris: asi záleží taky na druhu hub, pokud jsou to měkké kačenky nebo starší rourky, tak je to možné, já mrazím jen pevné tvrdé mladé houby - hnědáky a převážně hříbky
17. 4. 2018 16:08
Ivace64: já je zamrazuji vždycky tepelně zpracované tak s tím problém nemám. Ptala jsem se protože píšeš, že je dáváš ke konci. Nevím jak dlouho před koncem,ale syrové se přeci musí dostatečně povařit. Mně se houby nikdy nerozvařily
17. 4. 2018 15:55
casino: tak to jsem zkusila před měsícem vařit houby hned na začátku, už nikdy. houby šly asi někdy před tím okolo, hledali jsme je oba v polévce, jen něco "slizského" tam plavalo, takže zamražené jen, jak píši
17. 4. 2018 15:46
maris: dělám jednou tak, podruhé tak, někdy je pokrájím na kousky, podusím 10 minut v troše vody, zcedím, nasáčkuji a dám do mrazáku.
nebo : jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazím.jsou jako čerstvé…
jinak proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.
nebo : jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazím.jsou jako čerstvé…
jinak proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.
17. 4. 2018 15:37
Ivace64: zamrazuješ houby syrové nebo tepelně zpracované ?
17. 4. 2018 15:25
hosta: ano, dávám houby zamražené ,když povolí. Někdy je orestuji na másle a pak přidávám do polévky, někdy přidám povolené houby až nakonec, jako nyní, chutnalo a chutná dnes, jednou jsem je vařila hned na začátku a byly rozvařené tak to už nikdy, nebylo to ono.
Je dopsáno
Je dopsáno
16. 4. 2018 22:10
Eja57:
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
16. 4. 2018 22:09
Možná jsou míněny houby zamražené - já preferuji do bramboračky houby sušené, které pomalu na tuku bez namáčení nechám změknout, rozvonět, pak teprve zaliji a přidávám vše ostatní. Pokud výjimečně byla polévka z "živých" hub (stejně tak z mražených), tak je osmažím jako základ smaženice, pak voda, brambory atd. Každopádně i u nás jdou houby do polévky první
16. 4. 2018 20:58
Tak..."lesní houby z loňského sběru" tedy přepokládám sušené??? tak ty já namáčím do horké vody aspoň na 20 minut nebo dle receptu ještě i podusím....Ctěné Casino to tam sype rovnou???
16. 4. 2018 20:31
"Ke konci vaření přidáme povařit lesní houby."
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka ze sušených hub bramboračka s houbami zamražené houby bramboračka se sušenými houbami bramboračka s houbami top recepty jak dlouho máčet sušené houby jak dlouho macet houby bramboracka z mraženych hub bramboracka ze zmrazenych hub bramboračka a mražené houby houbové recepty brambiracka jak dlouho povařit houby beamboracka s mrazenych hub houby zamražené zmrazene houby a bramboracka bramboračka s mražených hub jak varit zamrazene houby brambiracka s houbami suseny brambiracka s hriby
Suroviny: voda, zelenina, houby lesní, máslo, hraška, kmín drcený, majoránka, cibulka jarní, česnek, sůl, kurkuma, zázvor mletý
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
14 názorů