Domácí konzerva favorit
Vraťte se do časů, kdy domácí konzervy byly základem každé spižírny, a připravte si vlastní vepřovou konzervu. Tento recept spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s křupavou kapií a jemným hráškem, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a barev.
Suroviny pro 1 dávka
4 sklenice
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 505 kJ / 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,75 g |
Tuky | 22,61 g |
Vláknina | 17,23 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 39,03 g |
Postup přípravy
Zavařujeme v troubě na horkovzduch 2 hodiny na 95 stupňů. Poté vytáhneme a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den zavařujeme další 2 hodiny a opět na horkovzduch a 95 stupňů. Krok 3: Po druhé sterilaci necháme vychladnout do druhého dne. Uskladníme ve špajzu a nebo v lednici. Krok 4: Jelikož do konzervy nedávám žádný škrob ani jiné ztužovače, tak je rosol v konzervě při skladování ve špajzu tekutý. Pokud budete ale uchovávat v ledničce, tak je krásně tuhý, jak ho znáte z kupovaných konzerv.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí konzerva favorit
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JOQP
Moje poznámka
Domácí konzerva favorit
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JOQP
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
hrášek mražený,
paprika sterilovaná,
voda,
česnek sušený,
paprika sušená sladká,
cibule sušená,
sůl
Komentáře (1)