

Filé po lázeňsku
Suroviny 6 porcí
- 6 kostek mraženého rybího filé (můžete použít i čerstvé filety)
- 10 stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 4 vejce
- 300 ml mléka
- 150 g tvrdého sýru (eidam, gouda dle chuti)
- 6 polévkových lžic plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Rybí filé osolíme. S obou stran je potřeme mačkaným česnekem a položíme na plech.
Všechny kousky potřeme i plnotučnou hořčicí a poklademe cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka.
Poté vložíme na 40 minut do trouby vyhřáté na 200°C.Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, dle chuti osolíme a opepříme. Po 40 minutách vyndáme filé z trouby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem.
Poté vložíme zpět do trouby na 25 minut.Po 25 minutách filé vytáhneme z trouby a posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme zpět do trouby a zapečeme sýr dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Filé po lázeňsku
-
Takto by mi urcite chutilo,ukladam do kucharky na vyskusanie
-
Eja57: Jde hlavně o to aby cibule se opekla a také aby se odpařila voda kterou filé pustí.
Samozřejmě že při vyšší teplotě můžete jídlo urychlit. Ale já to dělám takhle.
Během pečení si připravím brambory na kaši. A další věci v kuchyni. A nebojte při té době pečení to rozhodně není vysušené. -
Dobré to bude určitě, ale nějak ne moc chápu čas přípravy. Má to nějaký speciální důvod? Dělám hodně podobně, skoro totéž, a za půl hodiny je na stole...