Filé po lázeňsku

RadiVarime Kuchař: RadiVarime

Doba přípravy: 2 hodiny 6 porcí Ryby 3 názory

Suroviny

6 kostek mraženého rybího filé (můžete použít i čerstvé filety)
10 stroužků česneku
2 velké cibule
4 vejce
300 ml mléka
150 g tvrdého sýru (eidam, gouda dle chuti)
6 polévkových lžic plnotučné hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme. S obou stran je potřeme mačkaným česnekem a položíme na plech.
    Všechny kousky potřeme i plnotučnou hořčicí a poklademe cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka.
    Poté vložíme na 40 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

  2. Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, dle chuti osolíme a opepříme. Po 40 minutách vyndáme filé z trouby a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem.
    Poté vložíme zpět do trouby na 25 minut.

  3. Po 25 minutách filé vytáhneme z trouby a posypeme strouhaným sýrem.
    Vložíme zpět do trouby a zapečeme sýr dozlatova.

    Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filé po lázeňsku

  • popoluska340 popoluska340

    Takto by mi urcite chutilo,ukladam do kucharky na vyskusanie:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • RadiVarime RadiVarime(autor receptu)

    Eja57: Jde hlavně o to aby cibule se opekla a také aby se odpařila voda kterou filé pustí.
    Samozřejmě že při vyšší teplotě můžete jídlo urychlit. Ale já to dělám takhle.
    Během pečení si připravím brambory na kaši. A další věci v kuchyni. A nebojte při té době pečení to rozhodně není vysušené.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dobré to bude určitě, ale nějak ne moc chápu čas přípravy. Má to nějaký speciální důvod? Dělám hodně podobně, skoro totéž, a za půl hodiny je na stole...

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo