Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

Madlenka1 Kuchař: Madlenka1

Pomalý hrnec 6 názorů

Suroviny

2 balíčky mražené zeleniny
4 kuřecí stehna
2 kyselé okurky
vegeta
sůl
kari koření
olivový olej
nové koření (3 kuličky)
1 dcl smetany
hladká mouka
Na noky:
1 vejce
1 dcl mléka
1 dcl smetany
1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem půlku špaldové)
1/2 lžičky kypřícího prášku
sůl
trochu sušené bramborové kaše (nebo mouky) na případné zahuštění
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce nalijeme asi lžíci olivového oleje, vložíme zeleninu, posypeme vegetou, na ni kuřecí čtvrtky a osolíme, okořeníme a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená.

  2. Vaříme 3 hodiny na high, pak přidáme zákletku z mouky a vody, nakrájené okurky na kostičky a povaříme ještě půl hodiny.

  3. Nakonec zjemníme smetanou.

  4. Noky: V misce ušleháme vejce s mlékem a smetanou, přidáme ostatní suroviny a tvoříme dvěma lžícemi noky, které vkládáme do vroucí vody.

  5. Povaříme asi 6 minut a vytáhneme.

Poznámka

Zadělávané kuře se dá samozřejmě připravit i v běžném hrnci, trvá to kratší dobu, ale u pomalého hrnce odpadá míchání a kontrolování pokrmu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Od té doby co mám pomalý hrnec, vařím na sporáku už jen přílohy k jídlům :-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    teda to jsou vymoženosti:-O:-))

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1(autor receptu)

    Hrnec pro pomalé vaření vaří jídlo dlouho...výhodou je, že se nemusí nic hlídat...vařím buď přes noc nebo když jsem v práci...
    Jídla z něj jsou výborná...hlavně různá omáčková masa...a také vývary...
    ;-)

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    asi umřu blbá, protože nevím, že existuje pomalý a rychlý hrnec:-/myslela jsem, že tlakáč je ten rychlejší...:-8

    Odpovědět

  • jitush jitush

    :yes:určitě dobrota:-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Kuře sice uděláme rychleji v klasickém hrnci, ale ta chuť z "pomaláče" je perfektní. Receptík za 1* - + bodík ;-)Příloha :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí vývar v pomalém hrnci kuřecí polévka v pomalém hrnci zadělávané kuřecí maso co je pomalý hrnec kuřecí v pomalém hrnci kuřecí stehna z pomalého hrnce kuřecí čtvrtky v pomalém hrnci kuře v pomalém hrnci kuřecí stehna v tlakovém hrnci kuřecí čtvrtky na zelenině pro pomalý hrnec pomalý hrnec recepty pomalý hrnec kuřecí vývar co to je pomalý hrnec pomalý hrnec krůtí stehna kure z pomaleho hrnce krůtí v pomalém hrnci zadělávané droby krůtí pomalý hrnec vývar v pomalém hrnci pomalý hrnec kuřecí