Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Suroviny
Porce: 3 -4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,88 g |
Tuky | 293,39 g |
Vláknina | 45,32 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 12,52 g |
Sůl | 30,01 g |
Sacharidy | 273,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Knedlíky:
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Moje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 57 minutami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Tortilla s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná mini tortilla
Přidáno před 2 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 2 hodinami
Ragú à la bolognese
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 41 minutami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 42 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 43 minutami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 53 minutami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 1 hodinou
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 1 hodinou
Kovbojské fazole
brtna před 1 hodinou
Křehký strouhaný jablečný koláč
Nikol005 před 1 hodinou
Pečený bůček
NikolaR před 2 hodinami
Domácí karamelová lízátka
Marcela987 před 3 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
cibule,
česnek,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
cukr,
kmín celý,
sádlo,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
špek,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká
Komentáře (1)