Kuřecí nudličky na hrášku

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut příprava 2 názory

Suroviny 2 porce

250 g kuřecích prsíček
1 lžíce oliv. oleje
150 g mraženého hrášku
sůl
bílý pepř
lžička Solamylu
100 ml drůbežího vývaru - či vody
lžička sójové omáčky /nemusí být/
20 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a rychle opečeme na oleji. Vsypeme mražený hrášek, podlijeme 100 ml vody, v lepším případě kuřecí vývar, necháme krátce povařit, rozmícháme v trošce vody kávovou lžičku škrobu, zalijeme vzniklou šťávu a už po minutě varu odstavíme z ohně. Můžeme dochutit kapkou sójové omáčky a na závěr vložíme plátek másla na zjemnění tohoto pokrmu

  2. Podáváme s vařenými bramborami, dušenou rýží, hranolky, kroketami - dle chuti.

  3. Čerstvá zelenina ve formě oblohy přidá na hodnotě tohoto rychlého, lehkého, letního pokrmu.

Komentáře k receptu Kuřecí nudličky na hrášku