Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 714 kJ / 2 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,64 g |
| Tuky | 115,25 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 365 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 357,40 g |
Postup přípravy
Chutnou přílohou je dušený špenát, případně zadělávaný hrášek nebo fazolky.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Moje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Tématické fráze:
zadělávaný hrášek,
starocesky bramborak,
recepty ze staročeské kuchařky,
staročeské bramboráky,
přesbydlo,
jidla z brambor,
brambory muzika,
staročeská vánoční jídla,
recepty na pochoutky se špeclemi,
zadělávané fazolky,
bramborová jídla kuchařka,
bramborová gulášovka,
starocesky bramborak recept,
staročeské kuchařky recepty,
gugle,
recepty na staročeskou kuchyni,
staroceska panev,
staročeské bramboráky recept,
zadělávaný hrášek recept,
saročeská jídla z brambor
Suroviny:
brambory,
tvaroh,
vejce,
mouka hrubá,
sádlo,
cibule
Komentáře (6)
Vznik mouky sahá až do pravěku, kdy se za pomocí různých kamenů loupala zrna obilí za účelem mletí a získání mouky. V průběhu let se tato technika postupně zdokonalovala a vylepšovala.