Královská glazura
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato poleva je stabilnější a dá se na ní krásně malovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 150 kJ / 3 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 136 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 902,20 g |
Postup přípravy
1) tuhá konzistence - utřená poleva dle receptu, např. na květiny, lístečky apod
2) konturovací (psaní) - velmi lehce naředěná, běžné zdobení, kde chceme zachovat pevné obrysy, drobné detaily, psaní. Asi 250 g polevy + 10 ml vody
3) podkladová, vyplňující - tekutá, která se sama během pár vteřin zarovná, slouží k vyplnění podkladu či větších ploch. Asi 250 g polevy + 15 až 20 ml vody
Zveřejněno 14. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Moje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
bílek,
voda,
aroma,
kypřicí prášek bez fosfátů,
Komentáře (1)