Královský řez

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

1 plech (28x35cm) Moučníky , Řezy 6 názorů

Suroviny

Světlé těsto:
3 vejce
3 lžíce špaldové mouky hladké
2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Kakaové těsto:
6 vajec
6 lžic špaldové mouky hladké
4 lžíce třtinového cukru (very dark)
1-2 lžíce bio kakaového prášku
višňová marmeláda na potření
400 ml rostlinné šlehačky
250 g měkkého tvarohu
100 g hořké čokolády (Vivani)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků.

  2. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové.

  3. Pečeme při 160°C 30-35 min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.

  4. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády.

  5. Dezert necháme vychladit a podáváme.

Poznámka

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Láska prochází žaludkem, zní to otřepaně, ale platí to! A kdy jindy se před svým milým ukázat, když ne na Valentýna, že?

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 678 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Královský řez

  • HANA HANA(neregistrovaný)

  • MishkaCZ MishkaCZ(autorka receptu)

    Hrašuľka.Hráštek: Pro jistotu jen upřesním, že mám na mysli plech s vyššími okraji, nikoliv ten nízký, který se používá třeba při pečení rolády :yes:

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hráštek Hrašuľka.Hráštek(neregistrovaný)

    MishkaCZ: Ďakujem za odpoveď, takže na normálny plech a nie do formy :yes: Fajn, dik ;-):-K

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autorka receptu)

    Hrašuľka.Hrašuľka: Já jsem použila normální hranatou. Z upečeného těsta jsem poté pomocí vykrajovátka udělala srdíčko, protože jsem to dělala k Valentýnu. Ale při běžném pečení stačí nakrájet na čtverečky či obdélníčky

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Tak presne takýto recept už hľadám dosť dlho - zo špaldovej múky a nadýchaný, ako obláčik. :yes::yes::yes:
    A pre mňa má ešte aj správny názov.:-K:-K:-K
    Už sa naň skutočne teším, len som nepochopila, do akej formy :-?:-?:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký dortík :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: řezy na plech nejnovější recepty královský rez královské řezy královské řezy recept tncz nova žloutkové řezy královský perník tncz nova kralovske cokoladove rezy královské řezi královský řez recept recepty fejzbuk královské čoko rezy rezi na plech nejnovější recepty facebook -recepty to nejlepší na plech nejnovější recepty facebook recept řezy recept nejlepší řezy na plech nejnovější recepty www facebook recepty královské řezy bez mouky nejlepší řezy na plechu

Zapomněl/a jsem heslo