Cuketová zemlbába-žemlovka
Žemlovka je oblíbené jídlo naší kuchyně. Věděli jste ale, že jablka v ní můžete vyměnit za cuketu? Zbytek surovin zůstává tradiční – skořice, ořechy, rozinky i vanilka. Ideální způsob, jak chutně zužitkovat přebytek cuket i starší pečivo.
Suroviny pro 6 porcí
pečicí nádoba = 25 x 30 cm
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 787 kJ / 1 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,72 g |
Tuky | 9,79 g |
Vláknina | 15,83 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 236,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečicí nádobu potřeme máslem, na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky. První vrstva může být vyšší, až 2 cm široká kolečka.
Krok 2: Cuketu dáme do hrnce, přidáme cukr, med, skořici, kyselinu citronovou, hřebíček, rozinky a ořechy, a dáme vařit, aby se vyvařila část vody z cukety. Vaříme zhruba 15 minut.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: Směs dáme na pokrájené rohlíky a nandáme na ni ještě jednu vrstvu rohlíků ty už budou slabší, necelý 1 cm.
Krok 5: Do mléka dáme vejce a vanilkový cukr a rozšleháme vidličkou. Směsí polijeme rohlíky, posypeme trochou skořice, poklademe plátky másla a pečeme 30-45 minut.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová zemlbába-žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oyqr
Moje poznámka
Cuketová zemlbába-žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oyqr
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 6 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 6 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 8 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 10 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 11 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 11 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 12 hodinami
Tématické fráze:
zemlbába recept,
zemlbába,
vaříme z cukety,
štrůdl z cukety,
vaříme s cuketou,
vaříme z cuket,
žemlovka,
cuketová buchta s jablky,
zemlbába z rohlíků,
vaříme žemlovku,
recept zemlbaba,
zemlbába žemlovka recept,
žemlovka recept,
recepty zemlbába,
vaříme s cukety,
štrúdl s cuketou,
zemlbába recepty,
recept na zemlbabu,
cuketový štrůdl,
buchtami z cukety
Suroviny:
rohlík,
máslo,
cuketa,
cukr krupice,
med,
skořice,
kyselina citronová,
koření hřebíček,
rozinky,
ořechy,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový
Komentáře (18)