Cuketová zemlbába-žemlovka

jollka Kuchařka: jollka

Doba přípravy: 1 1/2hod Sladká jídla 17 názorů

Suroviny

Starší rohlíky
máslo
2-3 hrnky strouhané cukety
5 lžic cukru
2 lžíce medu
1 lžíce skořice
1/2 lžičky kyseliny citronové
1/4 lžičky mletého hřebíčku
rozinky
ořechy
1/2 l mléka
vejce
vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečící nádobu potřeme máslem na to dáme na kolečka pokrájené rohlíky (první vrstva může být vyšší až 2cm široké kolečka).

  2. Cuketu dáme do hrnce a přidáme cukr,med,skořici,kys.citronovou,hřebíček,rozinky a ořechy a dáme vařit aby se vyvařila už tak štavnatá cuketa vaříme asi 15min.

  3. Směs dáme na pokrájené rohlíky a nandáme na ní ještě jednu vrstvu rohlíků ty už budou slabší necelý cm.

  4. Do mléka dáme vejce a vanilkový cukr rožšleháme vidličkou a polejeme rohlíky posypeme trochou skořice a poklademe plátky másla a pečeme 30-45 minut.

Poznámka

Nepíšu množství rohlíků záleží podle velikosti pečící nádoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cuketová zemlbába-žemlovka

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka:Ten mám ráda zase já;-). Mělo by to být stejně dobré, někdo to tam psal, viď.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea: ja to vyskúšam v štrúdli...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky na to koukám s otevřenou pusou:-O:-)). To navrhnu tchyni, má ráda žemlovku, ale jablka letos nemáme vůbec, zato cuket... :-)):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ty brďo:-O:-O:-OCuketu mám ve špajzu, takže už vím, co s ní.:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Super nápad! :yes:

    Odpovědět

  • xjanax xjanax

    Dneska jsem otestovala.. je super,.. chlap se mě ptal kolik je v tom jablek, když věděl že jsem do toho dávala cuketu. Při odpovědi, že žádné koukal jak zjara a naznal, že je lepší jak jablečná :-) takže 1+

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Dnes jsem objevila tento recept a +1 :yes: cuketu mám ráda na všechny způsoby, a žemlovku jsem z ní ještě nedělala, takže vyzkouším. Žemlovku peču na pečícím papíře a opeče se krásně dozlatova a nemusím vymazávat. Taky mám ráda žemlovku z vánočky, nejen z rohlíků nebo z tousťáku. :-K

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    jednodušší než používat nakrájené rohlíky, je vzít světlý toastový chleba! chuť je stejná a ušetří se spoustu času..obzvlášt do obdélníkové pečící formy jako mam já:-):-D

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

  • jollka jollka(autorka receptu)

    Iljuso dej vědět jak chutnalo,dneska ho dělala kamarádka z práce a taky si pochvalovala:-p:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    Jani to mléko až nakonec a opravdu si pochutnáte ,:-p:yes:bych řekla že je lepší než s jablíčkama

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tedy Jollka - teď jsi mne úplně šokovala - to musím nechat kolovat mezi spolupracovnice - pěstitelky cuket + bodík:-O;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Takže, Joli, to mléko až úplně nakonec s tím cukrem a vajíčkem, jo? Jinak se ty rohlíky nemočí do mléka, když je tam dáváš. Až na konec, chápu to dobře? Jinak, to je fakt super nápad!!!!!!:-!:-!:yes::yes::yes:Posílám 5 bodík!

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Další prima receptík, jak využit cuketu. Žemlovku máme rádi, tak určitě tento recept vyzkouším. :-p. Krásné fotečky a dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také si myslím, že hlavně záleží na tom, jak se to okoření:-) a tím se dají nahradit jablka i cuketou:-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zemlbába recept zemlbába štrůdl z cukety vaříme z cukety žemlovka vaříme z cuket vaříme s cuketou cuketová buchta s jablky vaříme žemlovku zemlbába žemlovka recept zemlbába z rohlíků recept zemlbaba žemlovka recept štrúdl s cuketou recept na zemlbabu recepty zemlbába cuketový štrůdl buchtami z cukety žemlovka z tousťáku jak udělat cuketu

Zapomněl/a jsem heslo