Suroviny pro 12 porcí
Recept je pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,52 g |
| Tuky | 78,92 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 382,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou.
Krok 2: Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny.
Krok 3: K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme ještě smetanu a mléko a vše smícháme se sypkou směsí. Vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané pečící mísy o průměru 32 cm. (Vymazat stačí do poloviny výšky mísy, buchta není vysoká).
Krok 4: Remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Po upečení vyklopíme tím způsobem, že na mísu položíme kovovou mřížku, mísu otočíme, buchta vypadne. Pak na buchtu dáme ještě jednu mřížku, zase otočíme a buchtu necháme vychladnout. (Jde tak postupovat i s 2 většími talíři).
Krok 5: Po vychladnutí buchtu dlouhým dortovým nožem prokrojíme a na řezu potřeme marmeládou. Buchta po odležení hezky zvláční. Taktéž je možné místo prokrojení ještě horkou buchtu shora potřít marmeládou a posypat kokosem a nechat zchladnout.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Moje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 5 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 5 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
čokoláda margot,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hrubá,
marmeláda malinová
Komentáře (2)