Suroviny pro 12 porcí
Recept je pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,52 g |
| Tuky | 78,92 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 382,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou.
Krok 2: Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny.
Krok 3: K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme ještě smetanu a mléko a vše smícháme se sypkou směsí. Vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané pečící mísy o průměru 32 cm. (Vymazat stačí do poloviny výšky mísy, buchta není vysoká).
Krok 4: Remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Po upečení vyklopíme tím způsobem, že na mísu položíme kovovou mřížku, mísu otočíme, buchta vypadne. Pak na buchtu dáme ještě jednu mřížku, zase otočíme a buchtu necháme vychladnout. (Jde tak postupovat i s 2 většími talíři).
Krok 5: Po vychladnutí buchtu dlouhým dortovým nožem prokrojíme a na řezu potřeme marmeládou. Buchta po odležení hezky zvláční. Taktéž je možné místo prokrojení ještě horkou buchtu shora potřít marmeládou a posypat kokosem a nechat zchladnout.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Moje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 19 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
čokoláda margot,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hrubá,
marmeláda malinová
Komentáře (2)