Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 715 kJ /
1 127 kcal
Bílkoviny22,12 g
Tuky80,86 g
Vláknina29,89 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy71,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce očistíme od krevních sraženin a dáme do hrnce, nejlépe papiňáku. Přidáme koření a sůl. Zalijeme litrem horké vody a pod tlakem vaříme cca 60 minut doměkka. Poté měkké srdíčko nakrájíme na plátky podle počtu porcí.
Zbytek masa a vývar necháme na další použití. Krok 2: Než se srdíčko uvaří, připravíme omáčku.
Oloupané a na polovinu překrojené tenké půlměsíčky cibule necháme v kastrolu na rozehřátém tuku restovat do sklovata. Krok 3: Podlijeme vodou, mírně osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme kurkumu, citronovou kůru a smetanu ve které jsme rozmíchali mouku. Promícháme a slabým varem za stálého míchání vaříme 10 minut. Krok 4: Omáčku podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme se srdíčkem, nakrájeným na plátky a houskovým knedlíkem.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 1. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí srdce v cibulové omáčce se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZl9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tejaja: Marie Svarcova: Jaromira18: RubyRom: Moc vám děkuji:-KPotěšio mě to:-K

Krásné foto a skvělý oběd. :-K

Bude dobrý oběd.:-K:-K:-K

:-) stdce je velmi dobré, recept se mi líbí a foto krásné:-K

Suroviny:
srdce hovězí, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn, sůl, máslo, olej, cibule, voda, smetana, mouka hladká, kurkuma, kůra citronová, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu