Hovězí srdce v zelenině

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

600-700 g hovězího srdce
100 g špeku
2 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 brambor
plechovka sekaných rajčat
vývar
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
kmín
sůl
pepř
chilli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na klínky, špek na kostky. Celer, brambor a petržel nastrouháme najemno.

  2. Opečeme špek, přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Přihodíme celer a petržel. Chvíli restujeme, přidáme srdce a koření. Vlijeme rajčata a zalijeme vývarem těsně pod maso.

  3. Vmícháme brambor a hrnec přikryjeme. Dusíme pozvolna doměkka, občas promícháváme. Trvá to minimálně dvě hodiny. Když už je srdce téměř měkké, přisypeme nakrájené mrkve.

  4. Nastrouhaná zelenina se rozdusí a omáčku krásně zahustí. Když jsou maso i mrkev měkké, omáčku dochutíme pepřem, chilli, případně solí. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí srdce v zelenině

Tématické fráze: recept na hovězí srdce

Zapomněl/a jsem heslo