Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,48 g |
Tuky | 55,47 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 915 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 27,98 g |
Postup přípravy
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.
Zveřejněno 14. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Moje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Nejnovější recepty
Omeleta se švestkami
Přidáno před 41 minutami
Melounový salát
Přidáno před 15 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový dort
Aneleh81 před 17 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Liberko před 2 hodinami
Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených
Sahula před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Sahula před 11 hodinami
Výborný rychlý makovec
mafinka888 před 12 hodinami
Sýrová roláda
KristynaM25 před 12 hodinami
Povidla ze švestek
h.dvorak před 12 hodinami
Kefírový koláč "na lžíce" se švestkami a skořicovou drobenkou
Petra.21 před 13 hodinami
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
radekfiala před 14 hodinami
Suroviny:
list medvědího česneku,
pomazánkové máslo,
vývar masový,
máslo,
olej,
cibule,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (4)
Ale takto to určitě nezkoušej
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu