Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí doplněná sýrem. Zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 331 kJ /
557 kcal
Bílkoviny5,12 g
Tuky44,32 g
Vláknina7,96 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno, jeden špalíček slaniny nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: Nejlépe přes potravinovou fólii dobře rozklepeme plátky masa a po obou stranách je zlehka posypeme pepřem a solí. Krok 3: Vnitřní stranu potřeme hořčicí a na každý plátek položíme náplň ze 2 plátků sýru, 4 koleček salámu, 1 špalíčku slaniny a 10 lístků česneku. Krok 4: Plátky pevně zavineme do závitků, sepneme párátky a pro jistotu ještě utáhneme provázkem, aby náplň nevytekla. Krok 5: Do papiňáku na rozehřátý tuk dáme slaninu a cibuli a restujeme tak dlouho, až začne cibule zlátnout. Krok 6: Přidáme česnek, promícháme, necháme rozvonět a vše nahrneme k okraji hrnce. Krok 7: Do hrnce položíme závitky, necháme je ze všech stran zatáhnout, podlijeme 400 ml vody a přidáme jednu lžíci hořčice. Krok 8: Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem vaříme 25 minut. Krok 9: Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky vyjmeme a šťávu v hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 10: Podle potřeby dochutíme, přivedeme k varu a zahustíme solamylem rozmíchaným v troše studené vody. Provaříme 2 minuty a můžeme podávat. Krok 11: Závitky zbavíme provázku, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s knedlíkem, nebo rýží.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty na knedlíky

Zveřejněno 28. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na plátky masa počítáme cca 300 g/1 ks.

Lístky medvědího česneku jdou nahradit i špenátovými listy.

Závitky také můžeme dusit v obyčejném kastrolu. Doba dušení se prodlouží o zhruba o 20 minut. Během dušení je potřeba občas malinko podlít horkou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1x2o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1x2o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mika59: S rýží mi to také chutnalo víc:-QManžel je HODNĚ knedlíkový:-)

RubyRom::-K mika59::-K Marie Svarcova: :-KMoc děkuji:-*

Moc pěkné:-K

Pěkná roládka, chutnala by mi s rýži :yes::yes:

Suroviny:
plec vepřová, hořčice, sýr, salám měkký, slanina uzená, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl, sádlo, cibule, česnek, voda, hořčice, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu