

Záviny a rohlíky z pizzového těsta
Suroviny
- 150 ml vody
- 2 lžíce oleje
- lžička soli
- 300 g hladké mouky
- 30 g čerstvého droždí
- Na náplň:
- kečup nebo jiná zeleninová pasta
- salám
- strouhaný sýr
- pizza koření
- vejce na pomazání před pečením
- semínka na posyp
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a necháme ji těsto jen dobře vymíchat. Po 30 minutách kynutí si těsto znovu propracujeme, rozdělíme na části a každou rozválíme.
Potřeme kečupem, poklademe salámem a strouhaným sýrem, posypeme kořením a dobře zavineme. Když záviny vykynou, potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme. Z tohoto těsta jsou dobré i rohlíky.
Poznámka
Záviny si samozřejmě může naplnit každý podle své chutě.
Je to třeba výborná svačina na cesty, dobře se přepravuje i jí.
Recept na těsto je od p.J.Bohdalové.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Záviny a rohlíky z pizzového těsta
-
dexulka:....i s naříznutím.....paráda!
-
Zase jeden zajímavý recept.Potřebovala jsem něco rychlého,co nekyne dlouho a tohle mi přišlo vhod
Dala jsem 50g celozrnné mouky a trošku semínek a bylo to dobré
Polovinu jsem plnila,jako šunkové rohlíky,avšak anglickou
Posílám bod i foto
-
Žížalko - viz fotky u receptu od Kedlubny http://www.toprecepty.cz/recept/2926-krokodyl/
-
Drak je skvostný...jen mi prozraď: křídla jsi pekla zvlášť a přilepila, nebo zároveň? Nějak si neumím představit, jak bych tam aranžovala ty lžíce
-
Markétko, ten je
, myslím, že z něho bude Mareček úplně vedle a ani ho nebude chtít sníst
-
Jako recept to dávat nebudu. Dělala jsem ho podle Kedlubny (viz. link) jen je to tvoje těsto, má křídla a je tam hrbozrnná sůl a semínka. To jsem prostě zkombinovala 2 zdejší recepty.
Děkuju oběma -
Markétko, ten je překrásný!!!
Nemáš odfocený postup? Mohlas ho dát jako samostatný recept!
-
Dnes jsem použila tohle těsto na slaný závin s náplní uzené maso-niva-jarní cibulka, který má tvar draka. Dělala jsem ho podle receptu od Kedlubny http://www.toprecepty.cz/recept/2926-krokodyl/. Navíc jsem mu kůži vylepšila hrubozrnnou solí a slunečnicovými semínky (dávala jsem mu je po jednom pinzetou). Křídla jsem pekla přes polévkovou lžíci. Je to na zítřek pro Marečka k svátku, tak snad bude mít radost.
Cathleen - dík za těsto, moc hezky se s ním pracovalo.+
-
Mistr nejen v pečení, ale také ve focení
+
-
Spagi, máš pravdu, ale ta práce s tím a mne tak bolí rameno dneska!
Cathleen, jak jinak, ty jsi přes to pečivo
-
Pipre - tady si dovolím ti odporovat, ručně dělané těsto není horší než v pekárně, jen dá víc práce. Já ráda dělám recepty z pekárny, i když ji nemám a je to jen o té námaze. Ale jako ulehčení práce bycj ji brala
-
Cathleen, paráda a bodík
..Já také pekárnu nemám, ale kdyby manžel viděl podobné fotky, tak se naopak obávám, že by na ni začal myslet
..On pečivo miluje a přitom by ho něměl tolik konzumovat kvůli váhy..už se omezuje aspoň na celozrné pečivo, na těch pár kousků jsem zkoušela zadělat i klasickým způsobem a jde to, ikdyž v pekárně je kvalita těsta jistě lepší..
-
Hm, tak troubu na pizzu nemám a bojím se, že kdybych manželovi sdělila, že si ji chci pořídit, byla by ze mě vdova
-
Ale jde to i v normální troubě,nejlépe na pizzu.
-
Pima máš bodíčky