Šťavnatý králík
Šťavnaté maso králíka dokonale ladí s nasládlou chutí dýně, svěží cuketou a zemitými žampiony, čímž vzniká pokrm, který je nejen lahodný, ale i výživný. Ideální pro slavnostní oběd nebo večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 085 kJ / 1 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,59 g |
Tuky | 155,90 g |
Vláknina | 25,42 g |
Cholesterol | 139 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 40,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.
Krok 2: Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.
Krok 3: Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.
Krok 4: Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Moje poznámka
Šťavnatý králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9vm
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 2 hodinami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky na černém pivu
wimra před 12 minutami
Milionová polévka našich babiček
Barborka17 před 25 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Trol60 před 34 minutami
Rebarborový koláč
Anna.Milkova před 56 minutami
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 1 hodinou
Obalovaný květák
radekfiala před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
danava před 1 hodinou
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 1 hodinou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dada66 před 2 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
slanina,
cibule,
česnek,
sůl,
vývar masový,
sádlo,
mouka hladká,
máslo,
dýně hokkaido,
cuketa,
cibule,
žampióny,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (2)