Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikáš ze zbylých brambor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 822 kJ /
1 152 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky74,37 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,50 g
Sacharidy94,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo a opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vmícháme papriku. Krok 2: Po zamíchání přidáme mouku, orestujeme a zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a nakrájenou papriku. Vaříme cca 12-15 minut. Krok 3: Do omáčky vložíme nakrájené brambory, smetanu a krátce povaříme. Nakonec dochutíme solí, případně cukrem a můžeme podávat.

TIP: Přehled levných jídel. Jak se najíst a ušetřit?|

Zveřejněno 21. 11. 2022

Poznámka autorky mika59

Sladkou smetanu můžete vyměnit za zakysanou. Omáčka bude lehce do kysela. Je to rychlé a když zbydou brambory, chutné využití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš ze zbylých brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQo1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš ze zbylých brambor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQo1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
brambory, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, mouka hladká, slanina libová, máslo, smetana, vývar masový, koření nové koření, bobkový list, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu