Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová zebra

Tvarohová zebra upoutá svým vzhledem na první pohled. Krásného mramorování dosáhnete prostým střídáním těsta ve formě. Vršek dortu můžete nechat jen tak, nebo ozdobit polevou a ovocem. Je lahodný a oblíbený zejména u dětí.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rybicka_rybka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o velikosti 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 914 kJ /
4 282 kcal
Bílkoviny169,53 g
Tuky155,40 g
Vláknina7,47 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,37 g
Sůl3,08 g
Sacharidy547,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Krok 2: Těsto natlačíme do vymazané dortové formy a vytvarujeme okraje. Krok 3: Do šlehací nádoby vyklopíme tvarohy, zakysanou smetanu, cukr a vejce. Pudinkový prášek rozmícháme v uvedeném množství mléka a vlijeme do nádoby. Šlehačem vše vyšleháme do hladkého krému. Krok 4: Třetinu krému (asi 500 g) odlijeme do misky, a zašleháme do ní kakao. Pokud je směs po přidání kakaa hodně hustá, můžeme ji naředit troškou mléka. Krok 5: Nyní máme máme dvě náplně, světlé je 2x více než tmavé. Polévkovou lžící klademe do formy vždy 2 lžíce světlého krému a na něj kápneme lžíci tmavého. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechen krém. Krok 6: Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 7: Koláč pečeme asi 60 minut a necháme vychladnout ve formě. Podáváme vychlazený.

TIP: Jak upéct linecký mřížkový koláč

Zveřejněno 22. 8. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová zebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QNP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová zebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QNP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mě se dort na 175 s horkovzduchem spálil, takže doporučuji spíš péct na menší teplotu. A upečený je ve chvíli, kdy špejle není mokrá, ale jsou na ní drobné kousky tvarohu (jakoby sražené), snažila jsem se péct tak, jak uvádí autorka, aby byla špejle suchá, ale to nejde, dort se dřív vysuší.

Tvaroh jsem nechtěla mít s puckama, tak jsem ho dala do vysokorychlostního mixéru, což byla chyba, tvaroh mixováním ztratí pevnost a je moc řídký, takže dort pak nezebruje. Lepší pucky, ale hezká struktura:)

Dort nám na chuť vůbec nechutná, takže už ho péct nebudu.

Hezký koláč, chuťově dobrý, ale hutnější. Po vychlazení osvěží (dala jsem do těsta i do náplně šťávu z pulky limetky- dobrá volba).
Dovolím si doporučit nenalévat náplň po lžících, ale po malých šufánkách (naběračkách), proužky zebry budou výraznějši. Jinak to, že čepice po vypnutí trouby spadne je u tvaroháče normální, moje prvorepubliková babka vyučená ve škole pro hospodyňky to dělala tak, že upečený koláč přikryla alobalem, aby se už shora neopaloval a nechala ho v teplé troubě pomalu zchladnout. Otevřela ji nejdřív po hodině (je to fígl prověřený i američany při pečení cheese cake). Dělala tvaroháč s krupici (ne se škrobem). Neměl sice tak výstavní design, ale chutnal mi asi víc. Ostatně jako všechno, co jsme měli rádi jako děti.
Tenhle jsem ale musela vyzkoušet a moc děkuji za recept. :-K

Díky. Měla jsem pouze 3 tvarohy, tak jsem dala o jednu zakysanou smetanu víc. Skvělý recept.:yes::-K

Úžasný recept. Dnes jsem zkoušela. Jen se mi nepovedl ten efekt zebry. Když jsem dávala dort do trouby, vše vypadalo jako tady na fotkách. Po upečení se mi oba tvarohy jakoby "slily" dohromady.
Ale na chuti to vůbec nic nemění :-K

Takže po roce upečeno znovu :-D (koukala jsem na komentáře a všimla jsem si, že 9.9.12 jsem jí pekla poprvé). Tentokrát vše ok a ráno se těším na výsledek ;-)

Evík: Od té doby co do formy na dno zavřu pečicí papír s tímto nemám problémy, zkuste to;) pokud to i přesto plynová trouba dokáže, zkuste ještě přidat tuk do těsta:)

magdalenka: ;-) díky...
Opravdu super nápad.

Miiri:máš to krásne..tento múčnik je ozaj skvost.:yes:

:yes::yes::yes: Moc děkuji za úžasný recept,u nás měl 200% úspěch!!! :-K
Dovolila jsem si přidat fotečku.:-)

Můžete mi, prosím, někdo poradit? Pekla jsem zebru v plynové troubě, zhruba tu doporučovanou hodinu, náplň je akorát, ale těsto vespod a kraje mám spálené. Nějaký nápad, co s tím? ;-)

Zdravím. Tak jsem zkoušela péct a musím říct, že paráda. Nebylo to moc náročné a ve finále jsme si pochutnali (i když se tvaroh trochu propadl) Přidávám fotku a moc děkuji za recept. :yes:

Tématické fráze:
tvarohový zebra dort, peceme s tvarohem, tvarohový koláč zebra, tvarohový dort zebra, buchta zebra, tvarohová, dort zebra, moučník zebra, pečeme z tvarohu, zebra dort, koláč zebra, tvarohová buchta zebra, tvarohové zebra řezy, tvarohova zebra bez mouky, zebra buchta, zebra kolac, tvarohová plnka, tvarohova zebra dort, dort zebra tvarohový, imperial bananove rezy

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, tvaroh ve vaničce, smetana zakysaná, mléko, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, kakao

Přidat fotografie receptu