Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po vanilkovém cukru, rumu a rozinkách.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 942 kJ / 5 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,82 g |
| Tuky | 195,96 g |
| Vláknina | 57,90 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 878 mg |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 742,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s pečicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat.
Krok 2: Připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu pro lepší vůni.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme.
Krok 4: Štrúdly potřeme studeným mlékem a vložíme péct na 180 °C do horkovzdušné trouby asi 45 minut.
Krok 5: Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a můžeme servírovat třeba s vanilkovým přelivem.
Zveřejněno 23. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z14
Moje poznámka
Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z14
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 17 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 22 minutami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 4 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 4 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 11 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 14 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mléko,
jablko,
cukr,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum
Komentáře (3)